Despre proiect
Acest proiect abordeaza NECESITATEA DE A OBTINE MAI MULTE REZULTATE EFICIENTE LA NATIONAL SI LOCAL NIVEL IN CEEA CE PRIVESTE DIALOGUL SOCIAL SECTORIAL, care ar putea servi mai bine organizatiile membre FSLI si diferiti alti actori implicati in domeniul sustinerii principiilor muncii decente si dialogului sociala.
Prin schimburi de bune practici, cursuri de formare profesionala continua si discutii despre subiecte agreate de partenerii sociali în programul lor de lucru, urmeaza sa promovam în continuare dezbaterile temelor propuse de « Cadrul national de dialog si consultare sociala » pentru a îndeplini PRINCIPALUL OBIECTIV al acestei propuneri de proiect INTARIREA CAPACITATII INSTITUTIONALE A ORGANIZATIILOR DIN EDUCATIE DE A PURTA UN DIALOG TRIPARTIT SI BIPARTIT EFICIENT IN CADRUL STRUCTURILOR DE CONSULTARE EXISTENTE.
Obiectiv de a avea o activitate de dialog social eficienta si functionala este operationalizat în cateva obiective specifice:
1. Consolidarea capacitatii de a realiza o functionare mai eficienta a structurilor tripartite la nivel regional / judetean prin informare si formare a membrilor Comisiei pentru dialog social (CSD) din 8 judete (160 de angajatori si angajati); reprezentanti din toate sectoarele economice);
2. Consolidarea capacitatilor pentru sustinerea functionarii structurilor de dialog bipartit la nivel judetean / local prin informare si instruire a 500 de membri ai comisiilor paritare din 100 de scoli si 20 de inspectorate scolare judetene (angajatori si reprezentantii angajatilor din sectorul educatiei);
3. Activitati de sensibilizare si crearea unei retele de informare între partenerii sociali si organizatiile din sectorul public si privat care promoveaza întelegerea beneficiilor conditiilor de munca decente si protectiei sociale (cu accent pe echilibru munca-viata privata, securitatea si sanitate la locul de munca, egalitate si echitate în sectorul educatiei).